Stämning

Inte ens de finaste instrumenten i världen låter något vidare om det inte är stämt. En stämning är en färskvara och håller inte för evigt, men har man tagit väl hand om sitt instrument och stämt det regelbundet så skall det kunna hålla stämningen väl.

En stämning tar ca 2 timmar, och rekommenderas att göras 1-2 gånger per år. Inför konserter skall det gärna alltid vara nystämt.

Uppdragning

Om ert instrument inte har varit stämt under en längre tid och ligger på en låg tonhöjd så kommer det behöva en uppdragning. Vid en uppdragning så grovstämmer man hela instrumentet så att det kommer upp till en standardtonhöjd, därefter man direkt kan finstämma det.

En uppdragning tar ca 30 min och är nödvändigt för att snabbare börja få tillbaka stabiliteten hos ett instrument igen.

Service

Mekanikjusteringar och reparationer som kan ge ett riktigt lyft för ert instrument. Om det är något som känns fel eller låter skumt kan det bero på något som inte har justerats under en längre tid, eller att någonting har gått sönder. Pianon & flyglar har flera tusentals rörliga komponenter som alla måste fungera ihop med varandra om det ska kunna gå att spela på.

Övrigt

För allt annat som har med pianon & flyglar att göra, t.ex. besiktning eller renovering av instrument, montering av hjul, ytbehandlingar m.m.

Pianon & flyglar är väldigt komplicerade instrument, och jag hjälper gärna till så gott jag kan om ni har stött på något problem eller har någonting ni undrar över. Det är bara till att kontakta mig!

Prislista

Stämning

Piano & flygel

1500 kr

Inkl. moms

Stämning inkl. uppdragning

Piano & flygel

1700kr

Inkl. moms

Service

Justering, reparationer m.m.

500 kr/timme

Inkl. moms

Milersättning

Avser resekostnad och tillkommer på alla tjänster, delas på antal kunder

50 kr/mil

Inkl. moms

Betalning sker via faktura (bankgiro), swish eller kontanter. Avgift tillkommer vid faktura på brev.