Jag heter Johan och jag håller på för fullt med musik!

I över 10 år så har jag sysslat med att lära mig olika instrument, uppträtt på scen, sjungit i kör och spelat in min egna musik. Och nu så fixar jag med pianon också!

Min utbildning till pianotekniker började på pianoteknikerlinjen på Oskarshamns folkhögskola 2018. Där fick jag intensivt under två års tid lära mig så mycket som det bara går om stämning, pianon & flyglar. Redan efter första halvåret kände jag mig redo att starta min egna firma och började utföra stämningar och servicejobb åt kunder, och det har jag fortsatt med ända sedan dess.

Utöver examen från pianoteknikerlinjen så är jag även medlem i SPTF, Sveriges Pianostämmare och Teknikerförening. Medlemskap kräver ett godkänt resultat i ett stämningsprov och mekanikjusteringsprov, som bedöms av övriga medlemmar i föreningen.

Hösten 2019 hade jag även 2 veckors praktik hos Juhl-Sørensen i Köpenhamn, där jag varje dag fick öva på att stämma flyglar och pianon från världens mest prestigefyllda märken så som Steinway & Sons, Shigeru Kawai, Yamaha m.m. Fina instrument kräver fin teknik, om det ska bli bra.

Pianotekniker är ett hantverk som tar en livstid att lära sig, och det finns alltid något nytt man kan utmana sig med. I framtiden hoppas jag kunna vidare utöka mina kunskaper via ytterligare kurser och praktik. Som med alla hantverk tar resan aldrig slut!